Skip to content
Apr 26 / Greg

Mikrotik V4.7 Released

Another riveting change log 🙂

*) fixed problem – wireless packet bridging with nstreme enabled
sometimes was very slow on RB1xx, RB5xx and RB4xx;
*) fixed problem – ipv6 traffic was not bridged if ipv6 package was not enabled;
*) ‘/user active’ now lists type of api connections as ‘api’
*) fixed getting interface stats in dude
*) fixed metarouter stability problem on RB400s & RB750s;
*) fixed metarouter – it didn’t work on RB1000 with 2Gb;
*) fixed metarouter – it locked up on RB800;
*) fixed problem – SFQ queues did not work on interfaces (wireless) if none
of simple or tree queues were added;
*) fixed RB800 temperature;
*) silentboot feature updated;
*) multicast – fixed possible crash during PIM startup;
*) ospf – changed “/routing ospf route” to show type 2 metric instead of
internal metric for type 2 external routes;
Yep, I found that bug…I’m so much cooler than you 😛

*) report platform name in “/sysrem resource”;
*) fixed problem – vlans were not working on RB750 ether1;
*) fixed mac address handling on RB750, some specific arp requests did not work;
*) more than two dns servers allowed in /ip dns;
*) sniffer and torch could process packet from other interfaces;
*) dns cache rotates order of records in reply messages;
*) ospf – fixed DR and BDR election;


leave a comment
  1. J.J. / Apr 26 2010

    They forgot to add to the changlog that they broke DHCP 😉 So now they have apparently pulled it from the download section.

  2. Greg / Apr 26 2010

    This is what you call an “Oh snap”.

  3. Tim Payne / Apr 26 2010

    Even with the dhcp bug, it works OK. I downgraded from 5.0beta1 but OSPF was acting hinky so I disabled it and haven’t had a chance to try it with 4.7 yet.

  4. Greg / Apr 26 2010

    I’m running 4.7 on a test router and it is working OK. I don’t have it in production, though 😉

Leave a Comment